UN World Creativity & Innovation Day

CREATIVITY IS 
THE KEY TO 
CHANGE

TILLGÄNGLIG TILL: 26 MAJ

SAMTAL | UN WORLD CREATIVITY DAY

På Världsdagen för kreativitet och innovation den 21 april initierade Kungliga Operan tillsammans med HEART 17, UNDP och EY Doberman programmet Creativity is the key to change som riktar sig till så väl unga som äldre med målet att få fler att engagera sig i Agenda 2030:s 17 hållbarhetsmål. Unga kreatörer, inflytelserika talare och innovatörer möts och belyser hur fler kan inspireras och ta initiativ för förändring. 
- En av de viktigaste uppgifterna när man skapar konst för och med barn och unga är att inspirera och inge hopp. Konsten ska vara en yxa som hugger upp det frusna havet inom oss, säger Ellen Lamm, konstnärlig chef Unga på Operan, Kungliga Operan.
Det är konst, musik och kultur som förenar oss, det är en stark kraft som inger hopp, främjar kreativitet och ökar innovation. Kultur är avgörande för vårt samhälle. Det är själva grunden för vårt DNA och har ett universellt språk, säger Birgitta Svendén, vd och operachef Kungliga Operan. 
I programmet hör du bland annat vittnesmål från unga i hela världen, H.K.H. Kronprinsessan Victoria, dansaren Anna Meyer vid Kungliga Baletten, Carl Vallin, violinist hos Kungliga Hovkapellet, intressanta panelsamtal och inte minst Sveriges bidrag till Eurovision 2021 - Tousin ”Tusse” Chiza - som framför sin Voices.
Tillgänglig till och med 26 maj.

LÄS MER PÅ HEART17.COM